zondag 23 september 2012

Vrijdag 21 september 2012

Wat een fijne 'ronde van de wereld'. Seppe vertelt over 'the big ask'. We bekijken een filmpje van een meisje dat ons uitlegt wat er fout gaat ... we worden er even stil van. Ook wij kunnen kleine dingen doen: de auto eens laten staan, samen rijden, ... al de kleintjes ...
We sluiten af met het  klimaatlied, wie kan zal er zaterdag zeker bij zijn om te zingen in het stadspark.Hanne heeft de haakmicrobe te pakken. Ze haakt voor iedereen een ketting. Nu had ze er al een vijftal, de rest volgt. Haken, breien,... we hebben er wel zin in. Enkele kinderen zullen boeken met ideetjes meebrengen.

Op vrijdag is er soms kiestijd. We kunnen dan kiezen wat we doen. Ik begeleid ook soms een groepje. Vandaag leg ik het spel 'Jakkiebak kippenkak' uit aan enkele kinderen. Fijn hoor! De anderen spelen allerlei andere dingen. Charlotte vliegt van hier naar daar om foto's te nemen.


De appelactie is klaar. De appeltjes zijn naar de perser. Alle hapjes zijn geproefd, nu enkel nog weten wie de appelbeker weer een jaartje mag houden. Slunse, Slekke en Sl... (ben het even kwijt) onthullen de uitslag. Het oudste lager is gewonnen. Iedereen vond hun appelijs super lekker. Zij mogen voor het schoolfeest ook ijs maken. Proficiat en succes!

1 opmerking: